Recepten gepubliceerd of niet

Als 2e kok, oud kok eigenlijk, heb ik door de jaren heen recepten ontwikkeld en gepubliceerd.

In TIP het oude kookmagazine gestaan en n prijs gewonnen met een zomer recept........mmmmmm...

ook diverse andere recepten heb ik ontworpen en meestal op facebook gepubliceerd. Niet echt bestemd voor de sterren restaurants maar inspireren kan het altijd.

Eerst een leuke publicatie verzameling kookboeken.....

https://drive.google.com/file/d/0B7Ro4k6IhK_0VGw1ckJvSWF0Q0E/view?usp=sharing,

 

nu ik een eigen website heb kan ik ze hier mooi ook publiceren, en o ja er zitten ook geheimen van de keuken tussen die niemand dwz amateurs, kennen of weten dus .......sssssst....enkele hints :

Geleerd in de jaren 60, als je geen thermostaat hebt en je wilt kijken of je frituur op temperatuur is hoe doe je dat?

Nou met kijken alleen red je het niet, je laat dan enkele druppels vocht ( toen in die jaren spuugde we er n beetje in echt waar !) erin laten vallen en als het begint te sputtteren is het goed......immers bacterieel is er niets aan de hand dat verbrand wel.....van die dingen...

Gehakballen in de Horeca worden meestal gekookt in plaats van gebakken, de mensen die de gehaktballen bakken weten er niets van......hahahahaha.....zo onderscheiden we de kenners en de amateurs......

Een fles opendraaien kan nog wel eens lastig zijn maar niet als je een prof bent..........dan lijk je ook heel sterk voor een amateur..........hoe? lees je ergens............

 van die dingen.........nu een recept:

SUPER pannenkoeken:

super pannenkoeken het beste recept tot nu toe!!

basis en suggesties()

ingrediënten:

 

  1. geweekte (in Tia Maria?)rozijnen 1 eetlepel of meer naar smaak etc.

  2. 150 tarwe bloem

  3. 2 middelgrote eieren

  4. 2,5 dl melk

  5. eetlepel citroensap of azijn

  6. 2 theelepels afgestreken natriumbicarbonaat(soda)

  7. snufje zout

toevoegingen bij het bakken uiteraard naar smaak zoals : spek, appel banaan enz.

Bereiden:

maak een papje: doe de bloem in de kom dan de melk,  als dit glad is de eieren erbij te dik dan melk toevoegen te dun wat bloem toevoegen zo simpel is dat…

door dit papje roer je de rozijnen en de citroensap, dan de soda. 

Soda is gezond en maakt het fluffy. In Amerika maken ze dit als ontbijt maar dan kleiner en dikker. (Soda reageert als rijsmiddel het beste met een zuur. De bubbels in frisdrank, in Amerika soda genoemd, maken ze o.a. erin met een sinas citroen en natrium bc.)

Tip:

Als kok heb ik geleerd het pannenkoeken beslag in een grote pan te gieten met een pollepel. Als je met de steel de pan naar boven laat wijzen (niet te hoog)en precies op dat bovenste punt giet je een lepel beslag en laat het zo de pan in draaien in een keer….even oefenen ...

 

De gebakken pannenkoeken besmeren met nutella is natuurlijk het summum….mmmmmm…...,

Wil je een keer echte klassieke salades dat zijn de huzaren en russisch ei, kan ik echt super, hoeveel personen en altijd redelijke prijzen wat in iedergeval voor mij uit kan.....een ervaren kok .....

Gvg2018

 

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.
© 2019 - 2020 WindoW 59 | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel