Navigatie

Noodles chinees maken

Chinese noodles kan je met de hand maken of met een pasta machine...

of gewoon kopen maar zelf maken is a. goedkoper b. lekkerder c. betere kwaliteit d.geeft meer voldoening.

Met de hand:

het gewone noodle recept, 100 gr. bloem en 'n ei.half kopje water erbij, op gevoel...mengen kuiltje in het midden ei erbij tot deeg mengen. uitrollen zo dun mogelijk dwz tot het niet breekt als je het oppakt met de deegroller.

dan zonder bestuiven verder' het oppervlak is dan niet plakkerig en kan je met de hand losjes oprollen tot een rol en deze snij je dan met een mes hele dunne sliertjes, leg de sliertje uit elkaar op een tafel of blad en kun je het laten drogen aan een wasrekje en opbergen in blikken of dozen, als je klaar bent kunnen deze ook in 'n pan water enkele, 3 of zo minuten gaar worden gekookt.  Als je n keer niet veel te doen hebt kan je dus een voorraadje maken.

Met de pasta machine steeds dunner rollen en stroken afsnijden dan op het laatst door de machine halen met de pastavorm.

uitleggen! anders gaat het plakken, drogen en opbergen.

 

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.
© 2019 WindoW 59 | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel